Близки на убити на пътя искат главата на пияния общинар от ПП-ДБ Благовест Георгиев

Близки на убити във войната по пътищата ще присъстват днес на сесията на Столичния общински съвет. От фондация „Ангели на пътя“ ще се съберат в 10:00 в Столична община с надеждата да говорят с общинския съветник Благовест Георгиев.

Пияницата от ПП-ДБ още е общински съветник

„В момента той е независим общинар и продължава да взима огромна, над 5000 лв., заплата. Ние настояваме пътните рецидивисти да напускат доброволно висши държавни и общински позиции“, заяви пред „Труд news“ Нинелла Върбанова от „Ангели на пътя“. Тя губи своя брат в брутална катастрофа заради употребил марихуана водач.

Върбанова е категорична, че ако днес Георгиев не си подаде оставката, при следващите заседания на СОС близки и роднини на жертви на пътя ще блокират Столична община.

„Георгиев все още не е подал оставката си, макар тя да му беше изрично поискана от партийната група, Борис Бонев и столичния кмет Васил Терзиев“, отбеляза тя.

„На 25.04.2024 имахме среща с кмета Васил Терзиев и с председателя на СОС Цветомир Петров, от която разбрахме, че Георгиев просто си е изключил телефона след инцидента и не благоволява да дава обяснения. Според сега действащата нормативна уредба, достатъчно е отсъстващите общински съветници просто да напишат на хвърчаща бележка защо ги няма и всичко е наред“, допълни още Върбанова.