БМВ „кацна“ върху релсите на бул. „България“ и спря трамваите (ВИДЕО и СНИМКИ)

Катастрофа, при която лек автомобил БМВ се озова по средата на трамвайното трасе, спря движението на трамваите по столичния булевард „България“.

Инцидентът е станал в посока от „Бояна“ към центъра, малко преди трамвайна спирка. Около 9:30 часа тази сутрин лекият автомобил катастрофирал, като при инцидента е разбил ограничаващата ограда, разделяща трамвайната линия от скоростния булевард.

Движението след кръстовището с „Акад. Иван Евстатиев Гешов“ в посока НДК е силно затруднено, като се регулира от полицията. Образувало се е сериозно задръстване от автомобили, предаде БНТ.

Движението на трамваи с номера 7 и 27, които се движат по трасето, също е ограничено.

Екипи на полицията са на място и изясняват причините за инцидента. На място има и линейка и авариен екип.

 

Снимка: Булфото

Засега не е ясно какво е състоянието на шофьора, както и дали е бил сам в колата.

През изминалото денонощие в София са станали 31 леки и две тежки катастрофи, при които двама души са пострадали, жертви няма, отчетоха от МВР. В страната са регистрирани 19 пътни инцидента, при които един човек е загинал, а 24 са ранени.

От началото на месеца у нас е имало 458 тежки катастрофи с 30 загинали и 606 ранени. Тежките произшествия от началото на годината са 2475, като при тях са починали 145 души, а 3094 са пострадали, допълват от вътрешното министерство.

 

Снимка: Булфото