Бойко разсмя: България си има Меси и това съм аз

Ден преди ГЕРБ да получи първия проучвателен мандат за съставяне на правителство, в парламентарната група на партията се чуха гласове – за премиер да бъде издигнат Бойко Борисов.

„ГЕРБ има два варианта – премиер си имаме – по-добър от мен няма, колкото и нескромно да звучи. Такова правителство на малцинството надали е най-доброто, което може за стабилност и разбирателство да се случи в момента. Още не е узрял политическият ни елит.

И Меси е на 31 г., но като влезе, вкара първия гол. България си има Меси в това отношение, и това съм аз“, коментира лидерът на ГЕРБ.

Борисов да бъде номинацията за премиер на ГЕРБ-СДС – това заяви почетния председател на ”Гергьовден” Любен Дилов – син, който е част от коалицията ГЕРБ-СДС. Той уточни, че това е негово мнение, а кого ще номинира ГЕРБ-СДС, зависи от останалите формации.

„За мен лично това е премиерът на България, ако искаме нещо да се промени. Какво ще решат, обаче, от ГЕРБ, не мога да ви кажа. Ако зависи от „Гергьовден“, да сме го издигнали досега, но все пак зависи от ГЕРБ, защото те са по-голяма формация и те решават“, посочи Дилов.

Депутатът от ГЕРБ Тома Биков подкрепи тази позиция: „Моето лично мнение е, че ако искаме да нормализираме политическата система, трябва да подхождаме логично. Каква е логиката? Като имаме първа политическа сила, обикновено лидерът на партията става премиер. Бойко Борисов, смятам, че трябва да бъде номиниран”, посочи той.

По думите му, ако изключим всички фикции и фиксации, на които сме жертва през последните години, партията, която спечели вота – предлага лидера си за премиер. „Това е нормалната практика във всички демократични държави”, подчерта народният представител пред Нова телевизия.

„Моето лично мнение е – бих номинирала Борисов“, каза шефката на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова пред БНР. Тя подчерта, че след получаването на мандата ще поискат нов кръг от разговори с всички парламентарни групи.