Болен ли е? Дясната ръка на Путин не функционира! (ВИДЕО)

Путин не движи дясната си ръка от известно време! Това забеляза наскоро турски журналист.

„Достатъчно е да погледнете дясната му ръка, тя винаги е притисната към тялото, а в някои видеоклипове изглежда, че я натиска нарочно… като цяло изглежда, че крайникът виси някак безжизнен …“ , смята той.

Много коментари предизвика случай от края на юли, когато президентът на Руската федерация удари комар с лявата си ръка, макар насекомото да бе кацнало на дясното му ухо.

По-рано пък, през април, беше публикувано видео от среща между Путин и военния министър  Сергей Шойгу. На кадрите се вижда как руският лидер се държи с дясната си ръка за масата, без да я помръдва.

Неотдавна журналисти отбелязаха, че руският лидер нервно потропва с крака. Това според невролога Александра Туитър може да се дължи на Синдром на неспокойните крака.

В медийното пространство периодично се изказват редица съмнения, че Путин страда от различни заболявания като Паркинсонизъм, деменция или рак. Филмовият режисьор Оливър Стоун, който е правил редица интервюта с руския президент, твърди, че в периода 2015-2017 година Путин е прекарал раково заболяване. Наскоро британският “Таймс” съобщи за аудио запис, в който неназован руски олигарх казва, че Путин страда от рак на кръвта.

Според шефа на украинското военно разузнаване Кирил Буданов Путин е в „много лошо психическо и физическо състояние“ и че е „много болен“. Това заяви той в интервю пред Sky News през май. По същото време бившият британски разузнавач Кристофър Стийл, който е оглавявал офиса на MI6 в Русия, също потвърди тази хипотеза. Той също твърди, че президентът на РФ е тежко болен, а според негови източници редовно трябвало да напуска официални срещи, което допринасяло за „нарастващия безпорядък в Кремъл“.

„През 2023 година той ще си замине – вероятно в санаториум“, казва сър Ричард Диърлав, бивш ръководител на британското разузнаване MI6.

Интересното е, че първо ЦРУ в лицето на шефа си обори твърдението за „тежка болест” на руския президент. Уилям Бърнс говори за здравето му по време на форум по сигурността в щата Колорадо в края на пролетта, като заяви: „Няма данни руският президент да е нестабилен или в лошо здравословно състояние”.  И дори се пошегува, че Путин изглежда „прекалено здрав“.

Герхард Мангот, експерт по руските въпроси и преподавател в университета в Инсбрук, е на същото мнение. Той предупреждава, че разпространяването на слухове за тежкото здравословно състояние на Путин може да е част от информационната война. Затова на тях винаги трябва да се гледа с голяма доза предпазливост. Включително и на снимките и видеоклиповете, които уж доказват, че Путин страда от болестта на Паркинсон. „Силно се съмнявам, че това твърдение за Паркинсонизъм би могло да е нещо повече от слух. А може би е по-скоро част от информационната война“, казва професор Мангот.

Следва да се отбележи, че още преди десетина година в медиите плъзнаха „новини” за различни заболявания на Първия в Русия. Така във времето му бяха приписани синдромът на Аспергер (вид аутизъм), рак на панкреаса, както и няколко счупени прешлена.

Все пак да не забравяме факта, че на 7 октомври Путин отбеляза 70-годишния си юбилей.