Бомбена заплаха в училища в цялата страната

В три общини днешният ден ще бъде неучебен

Получена е бомбена заплаха в училищата в цялата страна. Полицията извършва проверки, като е засилено присъствието на органите на реда около учебните заведения.

„Във връзка с постъпило съобщение за поставени взривни устройства в училища МВР извършва проверки в цялата страна. Действията са осъществени преди началото на учебните занятия и в координация с областните управители, представителите на регионалните управления на образованието и директорите на учебните заведения. Към момента сигналът не се потвърждава и занятията се провеждат по план. Полицейските действия ще продължат през целия ден“, обясниха от МВР.

В училищата в общините Козлодуй, Хайредин и Мизия днешният ден ще бъде неучебен, след като е получен сигнал за бомбена заплаха.

„Освобождаването на учениците се налага във връзка с непредвидената ситуация, създала се поради получена заплаха на тел. 112. Информацията е получена от ръководството на РУ – Козлодуй. Бомбена заплаха е отправена към всички училища в област Враца“, съобщават от общинската управа в Козлодуй.

Община Мизия също публикува съобщение:

„Освобождаването на учениците от учебни занятия се налага във връзка с подаден сигнал за бомбена заплаха на тел. 112, който касае всички училища на територията на област Враца. Информацията е получена от ръководството на Участък Мизия. Ще бъдат предприети всички необходими мерки за осигуряване безопасността на учениците от отговорните институции“.

Преди началото на учебните часове сградите в Бургас са били претърсени от полицията, след като също е получен сигнал. Нищо съмнително не е било открито, а учебният процес протича нормално, предава кореспондентът на bTV Лора Стаматис.

В София са направени проверки още преди започване на часовете. Няма данни за нищо притеснително. Полицейското присъствие в района на училищата ще бъде засилен.

В Ямбол и в Сливен работят всички училища.