Борис Бонев обвини ГЕРБ за леда по тротоарите в София

Общинският съветник от „Продължаваме промяната – Демократична България“ („Спаси София“) Борис Бонев обвини ГЕРБ за проблема със заледените тротоари в София. Ситуацията в София от няколко дни е сложна заради отрицателните градуси, които не позволяват леда да се разтопи. Всичко това доведе до стотици пострадали след падане, които потърсиха медицинска помощ.

Според Бонев в сключените от ГЕРБ договори с фирмите за поддържане на чистотата има съществени пропуски. В публикация в профила си във „Фейсбук“ той пише, че в тях няма краен срок за почистването на тротоарите, както и в каква последователност да се чисти. Лидерът на „Спаси София“ дава за пример изискването до 7:30 ч. спирките на градския транспорт да бъдат почистени.

 

Бонев се оплаква, че в наредбата не е формулирано точно определение за конкретната площ пред търговските обекти, която трябва да се почисти от тях самите, както и понятието за прилежаща площ към жилищни сгради и кооперации.

 

 

„Затова в момента се подготвят нови технически спецификации към новите договори, които да урегулират тези дейности“, уточнява той.