„На 5 март ще представя пред ГЕРБ коалиционно споразумение. На 6 март ще го дам на ПП-ДБ да го четат“, коментира председателят на ГЕРБ Бойко Борисов в Народното събрание.

„Наблюдавам колегите – те са в предизборна кампания. Не ме интересува как се казва някоя партия. Ние сме „Граждани за европейско развитие на България“. Европа работи с коалиционни споразумение, а не със сварки. Ще бъдем хладнокръвни и ще извървим целия път“, посочи той.

Борисов уточни, че до 8 март премиерът Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел трябва да са готови с оценките на министрите.

„Ако искат да разговаряме за коалиционно споразумение, аз ще оставя преговаряща група. Ако на 8 март сме се разбрали, вървим напред. Ако не – гласуваме оставката и отиваме на избори“, подчерта Бойко Борисов.

„В споразумението ще бъде записано за Министерския съвет, за регулаторите, за съдебна система. Регулаторите се разпростират спрямо решенията на Министерския съвет и общините. Министрите трябва да си свършат работата, кметовете да си свършат работата, тогава регулаторите работят най-лесно“, добави председателят на ГЕРБ.