Борисов: Много неправомерно и неправилно са похарчени много пари, неотчитайки доклада на МВФ

Вчера излезе едва ли не, че някой прави нещо, а се оказа, че разследването срещу Настимир Ананиев е на белгийската прокуратурата. Това заяви пред журналисти в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Много неправомерно и неправилно са похарчени много пари, неотчитайки доклада на МВФ, на призивите на некоалицията да се харчи разумно, чакаме да ни каже новият финансов министър. Приходната агенция остана да работи, за да няма оправдание, че някой им в пречил. Рано или късно истината излиза наяве, някой път с прискърбие установяваме какво е правено и как се е правено. Години се забавиха в развитието на България, коментира той.

Аз съм твърд привърженик на машинното гласуване, ще направя всичко възможно машините да останат, каза Борисов.

Парламентът не е разследваща институция, нито раздаваща присъди, нито е място, както от телевизора хора биват набеждавани. Нека оставим разследващите органи да работят и когато има внесен обвинителен акт, ще коментираме, заяви той.

Подкрепях Живко Коцев заради ген. Атанас Атанасов. Вече ще избягвам да казвам, че подкрепям някого, допълни той.

Не познавам кой е бил досега главния секретар на МВР, нямам спомен да сме работили през годините и да го познавам. Той е по предложение на министър-председател и министрите, подкрепено и от президента

Имаме да свършим доста неща в сфери като армията, енергетиката. Много хора напускат армията, за да отидат в МВР. Когато се работи на парче и не се гледа цялостно финансовата рамка, винаги се получава така, разкри лидерът на ГЕРБ.

Как 10 години нямаше никакъв проблем, а сега за 5 месеца в София се появиха всички проблеми? Нали я спасиха от нас?! Софиянци избраха Терзиев и затънаха в боклук, завърши той по повод скандала с завода за отпадъци в столицата.