Борисов: При гласуване в парламента могат да се сменят 100% от министрите

По думите му има път назад за преговори, но той минава през извинение от ПП-ДБ

„Президентът издава указ само за министър-председател, а след като бъде вкарана точката в парламента за гласуване, могат да бъдат подменени 100% от министрите“.

Това обяви на брифинг на ГЕРБ лидерът на партията Бойко Борисов.

Думите му са във връзка със списъка с министрите, които връчи вчера на президента Румен Радев кандидатът за премиер на ГЕРБ-СДС Мария Габриел.

Малко по-късно от ПП-ДБ обявих, че имената не са съгласувани с тях, а някои от хората в списъка дори не са знаели, че са вътре. На брифинг от коалицията обявиха, че са разочаровани от Габриел, а Асен Василев я нарече „красивото лице на партията“.

„Как г-н Василев му се отрони това от устата да каже, когато той, дори когато ме нямаше, стоеше в кабинета, за да направи бюджета. И навсякъде казах „благодаря на г-н Василев“. Снощи разбираме, че не искат. Много трудно е вече да накарам партията да се върне назад. Този преговорен екип беше направен, за да се случат нещата, а не да ги бламират“, заяви лидерът на ГЕРБ.

„Призовавам веднага де се извинят и на ГЕРБ, и на Габриел, особена на Мария Габриел“, заяви Борисов.

По думите му има път назад и възможност отново да се седне на масата на преговорите, но той минава през извинение от страна на ПП-ДБ и „тежък“ за него разговор с партията.

„Ние вчера направихме същото, което те направиха преди седмица – подадоха оставка, докато ние с Габриел сме в чужбина“, обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Лидерът на ГЕРБ заяви, че не е адвокат на ДПС и не иска да коментира дружбата на ПП-ДБ с ДПС.

„Само ви уверявам, че тя е много по-голяма, отколкото нашата дружба. Ние с ДПС воюваме в смесените райони. Конституционно мнозинство можеше да се получи само между трите партии – ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС. Винаги съм казвал, че подкрепям конституционната реформа на Христо Иванов”, уточни Борисов.