Борисов за снайперистите около дома му: Има сигнал от чужда служба, сигурно е заради Украйна

Бойко Борисов заяви, че домът му е охраняван от снайперисти заради сигнал от „една от най-влиятелните служби в света“. Той предположи, че причината е военната помощ за Украйна, която ГЕРБ са издействали заедно с ДПС.

„Преди около седмица хората, които се занимават с моята охрана, ме информираха, че има много сериозен сигнал от една от най-влиятелните служи в света за най-високата степен на заплаха. Предполагам от ДАНС, МВР и НСО са взели някакви мерки, надявам се. Не съм говорил с тях, дори с ръководството на НСО“, каза пред журналисти в парламента Борисов.

„Категоричната подкрепа за Украйна – така си го обяснявам аз. Аз така го оценявам. Ако има такова нещо, касае само Украйна и затова една от най-влиятелните служби подава сигнала. Няма друго основание освен помощта за Украйна“, предполага лидерът на ГЕРБ.

Информацията за снайперисти по оградата на къщата на Борисов дойде от лидера на ДСБ Атанас Атанасов. Той попита президента защо лидерът на ГЕРБ се пази от снайперисти. „Вашето вървене по оградата страшно депресира и внуците, и детето, и всички“, каза Борисов.

Той обяви, че ГЕРБ ще предложи правителство на малцинството и ако не получат подкрепа от останалите партии, ще има нови предсрочни избори. До момента само ДПС заявиха, че ще подкрепят ГЕРБ, които получиха от президента първия мандат за съставяне на кабинет.