Брутално убийство и изнасилване на куче предизвика бойкот на известен гръцки курорт (ВИДЕО)

То е било жестоко малтретирано с остър предмет

Брутално убийство на куче предизвика онлайн бойкот на известен зимен гръцки курорт. Хора, резервирали ваканции в планинския град Арахова преди месец, започнаха да отменят пътуванията си заради 8-годишното хъски Оливър, съобщава БТА.

Миналата седмица стана известно, че то е било жестоко малтретирано с остър предмет. Ветеринарният преглед показал, че животното имало счупени ребра, завързана уста, наранявания по главата и следи от сексуално насилие, съобщи гръцкият вестник „Катимерини“.

@protothema.gr

#oliver #husky #poreia #arachova #athens #kakopoihshzwwn #protothema #greektiktok #tiktokgr

♬ πρωτότυπος ήχος – protothema.gr

8-годишното хъски Оливър се е намирало в двора на собственика си. Не е известно как извършителят се е добрал до него. След бруталното насилие кучето се е върнало в дома си и е починало. Полицията продължава да издирва извършителя.

Новината за убийството на хъскито Оливър предизвика онлайн бойкот на Арахова, който е известен зимен курорт в подножието на планината Парнасос в област Беотия.

@raniaxristianidou

♬ Magical Fantasy – Saltonbria

Хората, които са резервирали почивки в Арахова преди месец, започнаха да отменят пътуванията си. Местните предприемачи и жители са обезпокоени, тъй като получават заплахи. По думите им те несправедливо са станали мишена на нечие престъпление.

В делото за смъртта на Оливър се намеси и Върховният съд в Гърция. Зам.-главният прокурор Анастасия Масура поиска спешно разследване за установяване на извършителя и наказателна отговорност за жестокото измъчване.