МВР министърът Калин Стоянов

Бунт! МВР шефовете на Пловдив и Стамболийски се опънаха на Калин Стоянов

Бунт в МВР! Директорът на полицията в Пловдив Васил Костадинов няма да подава оставка, въпреки призива на вътрешния министър Калин Стоянов, предава NOVA. „Аз съм назначен по закон, в който „оставка” не съществува като понятие. Има други форми”, посочи Костадинов. 

Шефът на пловдивската полиция се срещна с близки на убития в Цалапица Димитър Малинов. В разговора е участвал и шефа на полицейското управление в Стамболийски Ангел Керпиев. Той също е отказал да подаде оставка.

Четири дни след началото на протестите в Цалапица, министърът на вътрешните работи Калин Стоянов поиска оставките на директора на ОДМВР-Пловдив старши комисар Васил Костадинов и на началника на РУ – Стамболийски главен инспектор Ангел Керпиев.

Като повод бе посочен „създалото се напрежение във връзка с действията на полицията след извършено на територията на районното управление тежко криминално престъпление, както и пропуски в работата досега“. Обявено бе и, че е разпоредена и проверка в областната дирекция, която да изясни в детайли предприетите от служителите действия.