ччасовници g-shock
ччасовници g-shock

Топ издръжливост и устойчивост: G-Shock са часовниците, които наистина ще ви впечатлят

Ако не държите на стабилност и грубият дизайн ви стряска, този модел не е за вас – оставете го за ценителите на уникалната концепция

G shock часовниците са устройствата за ръка, които могат да ви спечелят само с един поглед. Наистина е достатъчно да зърнете внушителния им корпус, да забележите обема им и да се респектирате от възможностите им, а това неизбежно ще се случи.

Моделът е роден от мечтата на създателя на бранда: да сътвори часовник, който е почти невероятно да се счупи. Дизайнерите инвестират усилия, водени от концепцията за разработка на часовник, който може да издържи падане от 10 метра, да бъде 10 BAR водоустойчив, а батерията му да има поне 10-годишен живот.

И в този момент се пише историята, тъй като дотогава часовниците са считани за чупливи предмети. G shock се оказват предизвикателство, в резултат на което са родени над 200 експериментални прототипа, подложени на тестове за тяхната издръжливост. В рамките на две години се работи и по подобряването на частите.

Процесът е дълъг и труден, съпроводен от редица опити и грешки, но накрая часовникът се появява в своята блестяща форма и е пуснат за продажба.

Време е да се промени обичайното мислене за часовниците, благодарение на внушителната устойчива на удар структура, защитното покритие и омекотяващият материал за предпазване на рисковите части, плод на пробивните и авангардни идеи на екипите на марката.  

Технологичното развитие нахлува със своите претенции за революция в дизайна на часовниците. G shock е пробивът и вече 30 години продължава да се развива, залагайки на безкомпромисната страст и сила на духа, запазена и до днес.

Самият дизайн на корпуса осигурява защита при удари и свободно падане. Изпъкналата форма е като рамка, която спира контактът на бутоните и стъклото с плоски повърхности. Така при всеки удар или падане те са защитени.

Каишката също се счита за постижение на инженерните умения. Тя изглежда съвсем обикновена отстрани, но има свойството да функционира като амортисьор, предпазвайки от удари. Тя не е крайно мека, нито супер твърда, а е комбинация от устойчивост на удар и удобство за носене. 

Металните верижки на G shock са резултат от дизайнерско решение, отново с цел защита от силни удари. Те са изградени от устойчиви на надраскване звена, и дори да изпуснете отвисоко часовника, структурата го защитава от потенциалните неприятни последствия.

Предполага ли стилът ви на живот ръчен помощник, който да не се налага да опазвате, а да се впуска заедно с вас в забавления и екстремни преживявания?