Черногорският премиер не се появи на среща с Румен Радев

Черногорският премиер Милойко Спаич не се е появил на среща с българския президент Румен Радев в Подгорица, съобщи черногорското издание „Виести“.

Водената от държавния глава делегация е напуснала сградата след четири минути чакане, предаде БГНЕС.

Официалното посещение на Радев в Черна гора започна вчера с тържествена церемония пред президентския дворец „Плави дворац“. Радев и съпругата му Десислава Радева бяха посрещнати в столицата от президента Яков Милатович.

„С посолството на България беше договорено срещата да се проведе в приемната в сградата на правителството от 17:00 ч., тъй като премиерът Милойко Спаич имаше голямо желание да се срещне с президента Радев въпреки натоварения дневен ред. По-ранната среща на премиера с голямата туристическа компания, германската TUI, продължи три минути повече от предвиденото, а делегацията на президента на България Румен Радев напусна сградата на правителството след четири минути чакане“, съобщиха от черногорското правителство пред медията.

Срещата е трябвало да се проведе в същата приемна зала, където са проведени разговорите с представители на TUI. Причината за забавянето е, че „помещението трябвало да се подготви за следващата среща“.

TUI Group е немска компания за отдих, пътувания и туризъм, една от най-големите в света.

Посланик на България в Черна гора е дипломатът Стефан Димитров, който беше уволнен два дни след като беше назначен от служебния премиер Димитър Главчев.