Четири министерства предлагат мерки срещу насилието

Министерствата на вътрешните работи, на труда и социалната политика, на правосъдието и на образованието и науката ще предложат днес на премиера акад. Николай Денков мерки срещу агресията, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Повод за работната среща е възложената от министър-председателя задача на ресорните министри в рамките на една седмица да идентифицират неработещите механизми за справяне с насилието в управляваните от тях сфери и да посочат възможности за тяхното подобряване.

В 16:30 часа днес, в сградата на Министерския съвет, министерствата ще представят пред медиите предложените от тях мерки за намаляване на агресията и насилието. В пресконференцията ще вземе участие и премиерът Николай Денков.

БТА припомня, че на правителственото заседание на 2 август министър-председателят възложи на четирима министри да предложат мерки срещу агресията. Като причина Денков посочи случаят на агресия срещу млада жена в Стара Загора и липсата на адекватни действия от страна на правосъдната система.

„Време е всеки от нас да поеме своята роля и отговорност, за да пресечем настъплението на агресията и болката в нашия живот“, заяви акад. Денков в началото на редовното правителствено заседание тогава.