Член на екипа загина на снимачната площадка на нов сериал на Marvel

По случая е започнало разследване

Трагичен инцидент беляза подготовката на новия телевизионен сериал на поредицата Marvel – Wonder Man. Член на екипа почина на снимачната площадка след инцидент на висока пътека, съобщи Би Би Си.

Инцидентът е станал в Radford Studio Center в Лос Анджелис във вторник. По това време обаче не е имало снимки.

Починалият мъж е идентифициран от съдебния лекар като 41-годишния Хуан Осорио, за когото се смята, че е осветител.

Администрацията по безопасност и здраве при работа (OSHA) е започнала разследване на случилото се.

„Нашите мисли и най-дълбоки съболезнования са със семейството и приятелите му и нашата подкрепа стои зад разследването на обстоятелствата на този инцидент“, каза говорител на Marvel в изявление.

 

Снимка: BBC

 

„Всички в семейството ни са шокирани и дълбоко натъжени от тази трагична загуба. Работим, за да подкрепим семейството на нашия член, както и неговите колеги и сътрудници. Безопасността на снимачната площадка е нашият най-висок приоритет и ние ще съдействаме на OSHA по всякакъв начин“, каза президентът на Международния алианс на служителите на театралната сцена Матю Льоб.

В сряда GoFundMe популяризира събирането на средства, създадено от приятелите на Осорио.

„На 6 февруари 2024 г. нашият приятел Спайк изгуби живота си на снимачната площадка на Wonder Man на Marvel в Radford Studio Center поради потенциална структурна повреда“, гласи описанието на кампанията за набиране на средства.

Целта на кампанията е 150 000 долара, а в момента има над 1000 дарения на обща стойност над 120 000 долара.

Снимките на Wonder Man, в който участват кинозвездите Яхия Абдул-Матин II и Бен Кингсли, трябваше да започнат отново през март, след като бяха отложени заради последните стачки в Холивуд.

Поредицата на Disney+ се фокусира върху Саймън Уилямс, който се присъединява към света на супергероите, след като е надарен със свръхестествени сили.

Смъртните случаи и тежките наранявания по време на снимки на филми и сериали са сравнително редки. През последните години обаче нашумяха няколко инцидента.

Операторката Халина Хътчинс почина, а режисьорът Джоел Соуза беше ранен при фаталната стрелба на снимачната площадка на филма Rust през 2021 г. Оръжието, което произведе изстрел, беше в ръцете на актьора Алек Болдуин.

Първоначално актьорът беше обвинен в непредумишлено убийство, но прокуратурата оттегли обвиненията си срещу него през април 2023 г. През януари тази година Болдуин отново се сдоби с обвинение за непредумишлено убийство.

Миналата година няколко членове на екипа на снимачната площадка на продължението на „Гладиатор“ в Мароко бяха ранени, след като последователност от каскади се обърка.

През 2018 г. пък асистент на продукцията почина на снимачната площадка на телевизионния сериал Power, след като беше блъснат от кола. Смъртта му по-късно беше обявена за нещастен случай.