Член на ГЕРБ е арестуваният с подкуп служител на общината във Варна

Член на ГЕРБ е арестуваният с подкуп служител на община Варна.

Снимка от партийно събитие с него е публикувала небезизвестната Славена Точева в профила си във фейсбук. Партийната сбирка е била на 28 февруари 2023 г. и е отразена от сайта „7 дни България„, а снимката е брандирана с логото на Младежки ГЕРБ Варна.

Камен Ел-Хаббал е крайният вдясно. Служителят на „Строителен контрол“ във варненската община беше арестуван на 13 февруари в момента на взимане на 2000 евро подкуп.

Славена Точева е с бялата риза в средата. Бидейки хостеса на два пъти влезе в парламента с рекорден брой преференции. След загубата на Иван Портних, тях напусна парламента.

Рекордните преференции се обясняваха с близкото й познанство с варненския бизнесмен Дидо Дънката, за когото се говори, че не може да се построи нищо във Варна без негово съгласие. Напускането на парламента от Точева пък беше възприето като знак, че Дънката е загубил доверието на ГЕРБ след провала на Портних, когото той крепеше.

За пръв път обаче става ясно, че хванатият с подкуп служител и Точева са били заедно в младежката партийна структура на управляващите по това време общината във Варна.

Камен Ел-Хаббал е назначен на длъжност инспектор по строителен контрол в община Варна през август 2021 г. с подписа на заместника на Портних Тодор Иванов. Това, че има криминално минало не е смутило заместника на Портних. Като младеж Камен Ел-Хаббал е арестуван и осъден за грабеж. След това обаче е реабилитиран.