Чутовен гаф: Тагарев поканил на Богоявленския водосвет Росица Кирилова вместо Росица Кирова

Въпреки грешката в името ѝ, Кирова взе участие в ритуала в събота в София

Министърът на отбраната Тодор Тагарев поканил на Богоявленския водоствет на бойните знамена певицата Росица Кирилова вместо заместник-председателя на Народното събрание Росица Кирова, съобщи „Гласове„.

Изданието публикува поканата от името на министъра, изпратена до изпълнителката на „Боса по асфалта“. На сгрешената покана вместо името на зам.-председателя на парламента и депутат от ГЕРБ Росица Кирова на ръка е написано това на певицата Росица Кирилова.

Въпреки грешката в името ѝ, Кирова взе участие в ритуала в събота в София, заедно с президента Румен Радев, вицерезидента Илияна Йотова, премиера Николай Денков, кмета на София Васил Терзиев и министъра на отбраната Тодор Тагарев.

Преди дни около поканите за Богоявленския водосвет избухна скандал, след като за празника бяха изпратени покани само до шефа на НС и заместниците му, но не до всички депутати.

Заради това Тагарев отнесе критиките на председателя на парламента Росен Желязков. Отговорност за пропуска с поканите пое Кристел Чимширова – експерт в министерството на отбраната, която подаде оставка. Заради това съпредседателят на ДПС Делян Пеевски реагира с призив към министъра „да бъде мъж“ и да поеме отговорност:

„Предишният път съветникът ви подаде оставка заради скандала в „Пирогов“, но след като го крихте дни наред. Сега някакъв невинен експерт подава оставка, заради гафа с парламента“, призова Пеевски.

Първоначално от МО заявиха, че протоколът е спазен.

Гафът се случва месец преди предстоящата през март ротация в кабинета „Денков“. Според министър-председателя Николай Денков „политическата атака към министър Тагарев няма нищо общо с конкретната грешка, която е направил експерт в министерството. Опити за политически атаки винаги ще има“.

„Смяна на министри ще има, само ако аз или бъдещият премиер Габриел сме съгласни, че човекът трябва да бъде сменен, защото не се е справил с работата си. Това е договорката“, обясни премиерът.

Ако ми бъде дадена възможност да продължавам да изпълнявам това, което изпълнявам, вероятно ще приема. Ако не, отивам да се занимавам с академичните си дела“, пък коментира пред журналисти Тагарев появилите се слухове, че ще бъде един от сменените министри.