Циганин накълца жена си с макетно ножче и се похвали във фейсбук

42-годишен циганин от Добрич обезобрази жена си с нож в игрална зала и се предаде в полицията. Драмата се разиграла на 12 октомври следобед. Илтер Асанов-Шалтера нахлул в казиното, където била съпругата му. Двамата били пред развод, но той настоял да се съберат отново.

След като тя отказала, я заплашил, че ще я убие. Извадил макетно ножче, намушкал я в ръката и й нанесъл порезни рани в лицето и врата, преди тя да успее да се отскубне. После потеглил към полицията, за да се предаде. По пътя се похвалил със стореното във фейсбук.

„Току що наръгах жена си. Най-накрая успях. Псуваше майка ми, баща ми, цялата ми рода. Изяде ми всичко. 26 жалби съм пуснал в прокуратурата, една не е образувана. Събори ми къщата, нивите продаде, аз останах на улицата. Да е урок на всички жени. Да се знае“, казва в живо включване Шалтера, докато чака да бъде арестуван.

Илтер Асанов е задържан за 72 часа и са му повдигнати обвинения – за причиняване на средна телесна повреда в условията на домашно насилие и опасен рецидив и за закана за убийство, съобщиха от Добричката районна прокуратура. Оттам опровергаха твърденията на мъжа, че е подал 26 жалби срещу пострадалата. Жалбите са били пет. Три са приключили с отказ за образуване на досъдебно производство, по една се извършва проверка, а по друга има разследване за кражба, но няма привлечен обвиняем.

След нападението ранената съпруга била откарана в спешното отделение на добричката болница, където й направили 9 шева на бузата и 3 на врата. Назначена е съдебно-медицинска експертиза, която ще установи какви са конкретните увреждания, уточниха от прокуратурата.

Оттам посочиха, че Шалтера е осъждан многократно – за унищожаване на чуждо имущество, за закани за убийство, за причиняване на средна телесна повреда по хулигански подбуди, за палеж на кола и шофиране под въздействието на наркотици.

Преди три години Шалтера се прочу, след като на пътя Варна-Добрич стреля с незаконен пистолет и преби шофьор, който му отнел предимството. За разправата бе осъден на 20 месеца затвор. Сега го заплашва наказание до 12 г. затвор. От прокуратурата обявиха, че ще внесат искане в съда обвиняемият да бъде задържан под стража.