Циганинът клал полицая в Казанлък с два ножа

В стабилно състояние е полицейският служител, който беше нападнат и намушкан с нож в гърба вчера в местността “Казмера” в Казанлък. Това съобщи пред журналисти старши комисар Лазар Христов, директор на Областната дирекция на МВР в Стара Загора. Полицаят е на дренаж и в реанимация в Университетската многопрофилна болница за активно лечение “Проф. д-р Стоян Киркович” в Стара Загора. Засегнат е белият му дроб, проникването е в гръдната кухина.

През вчерашния ден полицейски служители са изпълнявали служебните си задължение в местността “Казмера” в Казанлък, напомни старши комисар Христов. Нападението спрямо служителите на реда е извършено с хладно оръжие. Мъж тръгва към тях с два ножа, те правят опит да се оттеглят, единият от тях пада на земята и е застигнат от нападателя и прободен в гърба, обясни комисар Христов.

Нападателят е задържан. Той е на 20 години, криминално проявен и към този момент е бил обявен за общодържавно издирване. Очаква се Районната прокуратура в Стара Загора да даде допълнителна информация относно квалификацията на обвинението по-късно днес.

Лазар Христов коментира още, че през вчерашния ден още едно лице е задържано за неподчинение на полицейски разпореждания в Мъглиж. Двама служители са спрели за проверка криминално проявено лице, което се опитва да осуети проверката и нанася удари на един от служителите. Лицето е задържано, образувано е бързо производство за хулиганство.