Цветлин Йовчев: Убийството на Нотариуса е поръчково

„Едва ли става въпрос за битови мотиви", поясни той

По всичко, изглежда, че убийството на Мартин Божанов-Нотариуса е поръчково. Това заяви в ефира на „На Фокус” бившият председател на ДАНС и бивш вътрешен министър Цветлин Йовчев.

„Не може да твърдим категорично какви са мотивите. Този, който го е поръчал, разполага с достатъчно средства, ресурс и мотивация да го направи. Едва ли става въпрос за битови мотиви при осъществяване на престъплението”, поясни той.

„Поръчковите убийства са едно разчистване на сметки, мафиотски похвати. За жалост в нашата страна през последните няколко месеца се случиха няколко такива престъпления, които са сигнал за нещо случващо се и то не много добро под повърхността. Ако се върнем назад във времето винаги, когато става сериозна промяна във властта това по един или друг начин рефлектира на подземния свят”, смята още Йовчев.

За твърдението на Атанас Атанасов, че ДАНС бездейства по чувствителен сигнал за руски граждани, които си вадят български паспорти с фалшиви документи:

„Съгласен съм, че това е скандално.  Информацията, която беше подадена, е неясна и непълна. Очевидно, че това не е нито проверка на Вътрешната комисия, нито разследване. Когато се поставят такива сигнали, трябва да имат конкретика и оттам нататък да може да се прецени дали има нарушение на закона и кой носи вина. Такъв тип атаки през медиите са непочтени”.