Цял Бургас скърби за убитата от сина си Рада: „Загуба за образованието, истински будител“

"Тя беше от онези учители, които вече са на изчезване", гласи един от коментарите

Колеги, приятели и бивши ученици на убитата Рада Гешева от Бургас скърбят за загубата. С публикации в социалните мрежи те се сбогуваха с нея.

„Отиде си един прекрасен колега, жена, майка и приятел – Рада Гешева… Събрал в себе си любовта на страстен и мъдър човек, призванието да е учител, мисията да носи светлина в умовете на децата и харизмата на „пеещите“ хора, здраво стъпила в реалния живот“, пише нейна колежка.

Близките ѝ я описват като истински възрожденски будител.

„Ти ще разбереш защо учителите сме различни, моя Диляна“ – е, разбрах ви. Избирам да съм различна. Рада. Името Ви казва всичко Аплодисменти за труда Ви! Аплодисменти за Човечността Ви! Благодаря за вярата в мен! Няма да Ви разочаровам! Обещавам!!! Остава да се моля само за справедливост! Ще бъде! Пиша и плача! Душата ме боли“, гласи коментар на нейна бивша ученичка.

„В такъв момент моите думи са кът… а тя знаеше, че винаги намирам начин да изразя мислите и чувствата си на хартия. Нейната душа познаваше моята много добре. И искам много неща да кажа. Уви, днес не мога. Днес ще замлъкна и ще си спомням за нея както винаги – с най-голямата усмивка на сърчицето си. Ще се срещнем отново „с водка и сельодка. И един сок“, както обичаше да казва тя и каквато беше тази наша последна среща – любимата на всички ни и много поколения – Рада Гешева. Почивай в мир“, пише друга нейна ученичка.

Загубата за бургаското образование е огромна, защото Рада Гешева беше от онези учители, които вече са на изчезване – истински възрожденски будител, който бе ненадминат при работата с ученици. Носител е на множество награди и любимка на поколения бургазлии, в които възпита любовта към езика и литературата. Синът ѝ наркоман я е убил. Светла Памет на жената – в Бургас беше известна учителка и Настоятелка за Български Език и Литература“, пише Красимир Арабаджиев.

64-годишната жена е била намушкана 40 пъти от сина си. Извършителят е задържан за 24 часа.

Снимка: Facebook