Дълъг новогодишен купон: Четири дни младеж не разбира, че има куршум в главата

Той приема случилото се като знак от съдбата

21-годишен студент ще запомни посрещането на 2024 г. – и заради дългото празнуване, и заради това, че четири дни остава с куршум в главата, без да подозира за чуждото тяло.

В новогодишната нощ 21-годишният Матеус Фасио бил в Рио де Жанейро. Помни, че е бил ударен в главата „с нещо твърдо“. Помислил, че е камък.

Тъй като раната бързо спряла да кърви, той не обърнал повече внимание на предполагаемата драскотина. Партито продължило, като компанията се пренесла на плажа. Студентът насочил емоциите си към купона и четири дни не забелязва, че има куршум в главата си, съобщават бразилските медии.

Матеус изминава около 200 километра, за да се прибере в дома си в родния си град Хуис де Фора. По време на пътуването си обаче усеща крампи и изтръпване на дясната си ръка. Принуден е да прави почивки. Пътуването му отнема седем часа вместо обичайните четири часа и половина.

 

 

Отива в частна клиника, където му правят компютърна томография на главата. Лекарите откриват куршум и Фасио е опериран по спешност.

„Ако куршумът беше проникнал само няколко милиметра по-нататък, цялата половина на тялото му можеше да бъде парализирана“, коментира мозъчен хирург.

Възстановяването на младежа ще отнеме 20-30 дни.

Матеус приема случилото се като знак от съдбата.

„Миналия декември напуснах работата си и записах медицина. В болницата разбрах, че това е наистина нещото, което винаги съм искал“, споделя той пред Globo.

Все още не е ясно как 9-милиметровият куршум е попаднал в главата на празнуващия младеж. Чуждото тяло е иззето и изпратено в лаборатория за балистични изследвания. Полицията разследва случая.