Даниел Александров от ГЕРБ си хвърли имунитета

Депутатът от ГЕРБ Даниел Александров се отказва от депутатския си имунитет, обяви от трибуната на парламента председателят Росен Желязков. Че това предстои обяви наскоро друг представител от партията на Бойко Борисов по повод изтичащия срок на комисията, която трябваше да се занимае с имунитетите.

Комисията така и не заседава на практика и не е обсъждала по същество нито внесеното от прокуратурата дело „Барселонагейт“, заради което беше поискан имунитета на Бойко Борисов, нито казуса с канадското гражданство на Кирил Петков.

Александров е последният депутат, който първоначално отказваше да даде имунитета си и впоследствие размисля. Така комисията за имунитетите вече няма и повод да заседава. Вече бившият главен прокурор Иван Гешев поиска имунитетите на шестима депутати. Трима (Бойко Борисов, Даниел Александров от ГЕРБ и Кирил Петков от „Продължаваме промяната“ – „Демократична България“) първоначално отказаха и да ги дадат и по идея за отнемането на защитата им от наказателно преследване трябваше да решават парламентарна комисия и пленарната зала.

Останалите: Радостин Василев (вече нечленуващ в парламентарна група), Веселин Вешев и Ангел Георгиев („Възраждане“) се отказаха доброволно от имунитета си още при поискването им.