Дебора в съда: Искам тази агония да приключи

Повече от пет часа продължи изслушването на Дебора Михайлова в Районния съд в Пловдив.

След като приключи разпитът, тя отказа коментар пред медиите, но преди старта на заседанието изрази желанието си тази агония да приключи.

„Дошла съм тук, за да кажа истината. Днес е моят разпит, затова съм тук. Няма нещо, което да ме притеснява, аз не лъжа. Абсолютно нищо няма да му кажа. Не очаквам нищо от него”, каза единствено Дебора.

Защитата на Георги Георгиев от своя страна заяви, че задържането му се превръща в присъда и подчерта, че има сериозни и съществени разминавания в показанията ѝ и обективната действителност.

„Не мога да вляза в конкретика, но има много съществени разминавания в показанията на потърпевшата. Има сериозни фактически разминавания. Неща, които не отговарят на обективната действителност“, заяви Валентин Димитров, адвокат на Георги Георгиев.

„Абсолютно незаконно е било първоначалното задържане от МВР на 29 юли 2023 година. В този смисъл се е произнесъл съдът, че в онзи момент не е имал никакви доказателствени данни, че Георги е бил съпричастен към това, за което го обвиняват“, посочи още адвокатът.

Снимка: БГНЕС

 

След разпита на потърпевшата остана да бъдат изслушани четирима свидетели, сред които са нейните родители.

Обяснения в края на делото ще даде обвиняемият Георги Георгиев.

Наблюдаващите прокурори от Стара Загора направиха уточнение, че решението на Административния съд за незаконното задържане на Георгиев няма отношение към делото.

„Това решение на Административния съд няма отношение по това наказателно производство, което се води срещу Георгиев. Касае се за административна мярка, която е била взето от органите на МВР, тъй като лицето е било обявено за издирване. Евентуално за следващото съдебно заседание ще изслушваме вещи лица. За да изслушаме вещите лица, трябва да сме изслушали всички свидетели“, обясни наблюдаващият прокурор Ивелина Косева.

Следващото заседание ще е на 8 юли.