Дела и върнати деца след невъобразимо объркване на ембриони от инвитро клиника

Жена, чакаща момичета, ражда две момчета на две различни двойки

Американска двойка от азиатски произход от Ню Йорк наскоро постигна споразумение с калифорнийска инвитро клиника, след като жената ражда бебета от ембриони на други жени през март 2019 година, предава „Дейли мейл“.

Жената с корейски произход разбира за невъобразимото объркване в родилната зала, когато близнаците момичета, които е чакала, се оказват момчета от две други майки с друга раса. Едното момче е било с кавказки черти.

Само шест седмици след раждането съдът разпорежда на двойката, известна само с инициалите У.З. и .А.П., да върне децата на биологичните им родители. Двойката казва, че е претърпяла „перманентни емоционално травми, които няма да бъдат излекувани“. Двамата все още не знаят какво се е случило с техните ембриони.

Едното бебе момче, което се казва Алек, е върнато на биологичните му родители Ани и Ашот Манукян.

Ани и майката на другото момче са били в клиниката в един и същи ден през 2018 година, когато техните ембриони са прехвърлени в матката на А.П.

При Ани е извършен ембриотрансфер с ембрион на четвърта двойка. Бременността ѝ се проваля, а Ани и Ашот не знаят, че са станали родители.

Получават обаждане от клиниката през март 2019 година, за да направят ДНК тестове, които потвърждават, че те са родителите на едното момче.

Стига се до дело между Ани и Ашот и двойката от Ню Йорк.

„Влизайки в залата, те плачеха. Започнах и аз да плача. Съпругът ми ме държеше. Дори охранителите в съдебната зала плачеха“, спомня си Ани.

У.З. и А.П. се опитват да задържат двете момчета, които са отглеждали вече седмици, но след съдебното решение дават бебето Алек на Ани и Ашот. Размяната става в хотелска стая в Ню Йорк.

„Нямаше напрежение между нас. Чувствахме се приятели. Всичко беше любов защото всички обичахме детето“, добави Ани.

У.З. и А.П. оставят и подаръци за Алек – две златни гривни.

„Искам да му ги дадеш, за да знае, че са от мен“, казва А.П. на Ани.

Седмица след като Ани и Ашот Манукян са събрани с бебето си, У.З. и А.П. дават и второто дете на биологичните му родители.

Те сключват извънсъдебно споразумение с клиниката, чиято стойност не е оповестена, но имат отделно споразумение с лекар за 200 хил. долара.

„Тя носи детето ми 9 месеца. Тя го храни, тя се грижи за него. Тя му сменяше пелените. Можеше нещата да се развият по различен начин. Моля се за нея всеки ден. Тя е жертва, каквато съм и аз. Тя е прекрасна жена“, допълни Ани Манукян.

Адвокатът им Адам Волф посочи, че невъобразимото объркване показва шокиращата некомпетентност на клиниката.

„Въпреки че съм се занимавал със стотици случаи на неправомерно поведение в инвитро клиники, тази трагедия е сред най-страшните, които съм виждал. Ани и Ашот вложиха цялата си вяра и доверие в клиниката, а в замяна получиха лъжи, извинения и разбито сърце“, подчерта той. Според него е възможно да има много грешки, за които не се знае.