Делото срещу Лютви Местан за убитото бебе започва отначало

Разглеждането на наказателното дело от общ характер с подсъдими бившият лидер на ДПС Лютви Местан и Юсеин Ахмед, обвинени в причиняване на смърт по непредпазливост при пътнотранспортно произшествие, ще започне отначало от фазата на съдебното производство. Това съобщиха от Окръжен съд – Кърджали.

Основанието за това е пенсиониране на досегашния съдия – докладчик по ангажирания задължителен състав по делото. Делото бе преразпределено на нов съдия – докладчик и бе отсрочено насроченото за 8 септември от 10:00 ч. открито съдебно заседание за неопределена дата, за провеждане на ново разпоредително заседание с призоваване на страните и уведомяване на пострадалите, се казва още в съобщението.

През април 2019г., край момчилградското село Загорско при катастрофа на два автомобила, единият от които управляван от Лютви Местан, загина бебе на 6 месеца, а друго дете пострада леко, припомня БТА. Последното заседание, което се води повече от 2 години, бе на 11 юли. Тогава заради своето здравословно състояние Местан не се яви. От близо година той се защитава сам и поради тази основна причина последното заседание бе отложено за пореден път.