Делото в Бургас за убитите при катастрофа с мигранти полицаи: Защитата иска разпит на 111 свидетели

Две години след смъртта на двамата полицаи от Бургас, които бяха пометени от автобус с мигранти, делото тръгва по същество. Тежкият инцидент се случи през лятото на 2022 г. Тогава двамата униформени опитаха да препречат пътя на преследвания от патрулки автобус.

Днес пред съда застанаха собствениците на фирмата, продала автобуса на сирийския гражданин Омар Аднан. По думите им той купил машината вечерта преди инцидента, за 6 000 евро. Обяснил им, че му е нужна, за да я разпродаде на части.

„Той го взима за, за рязане на части. Това ми каза. Плати 6 000 евро. Купувал е 2-3 пъти, но не автобуси, а камиони”, заяви Иван Попов, собственик на автокъщата.

Служебният защитник на обвиняемия поиска по време на съдебния процес по същество да бъдат разпитани всичките 111 свидетели в съдебна зала.

За пръв днес пред журналисти проговори и майката на Йордан Илиев. Тя каза, че не е съгласна с тезата на защитата, че е било непредумишлено убийство и Омар Аднан се е опитал да избегне катастрофата.

„Видимо е, всички доказателства, които се дават, сочат, че той умишлено ги цели и ги убива”, каза Ани Илиева. Тя заяви, че вярва в правосъдието и се надява, че истината ще излезе наяве.