Делян Добрев: Хранилката на „Лукойл“ е много голяма, и министри папкат

Хранилката на „Лукойл“ се оказва много голяма, на нея има председатели на парламентарни групи, членове на кабинета и министри. Това каза депутатът от ПГ на ГЕРБ-СДС Делян Добрев в отговор на пресконференцията на ПП-ДБ.

„От 31 октомври правителството трябва да започне да събира пари от „Лукойл“ – близо 3 млн. на ден, и да ги разпределя на хората по програма. Това са въпросните 73 стотинки. Ето тези текстове не искат колегите управляващи да приемат, защото нарушават финансовия интерес на „Лукойл“, заяви Добрев.

„Законът е приет януари, а вече 10 месеца, два поредни кабинета, пет месеца служебен кабинет, пет месеца кабинет на „Промяната“ не изпълняват закона“, каза още Добрев.

„Всички тези на хранилката, които сами се издават, бламират заседанието на Народното събрание, за да не се приемат тези промени. За отхвърляне на ветото на президента са необходими 121 гласа – ГЕРБ и ДПС имаме 105 гласа. Ние твърдо подкрепяме този текст, но и други – ще внесем останалите текстове, свързани със съхранението на горивата в България.

Да намалим процента на съхранение на горивата, за да увеличим конкуренцията, да позволим внос и да се увеличи конкуренцията, за да паднат цените на горивата в България“, посочи Добрев.

„От следващата седмица трябваше да започнат изплащане на компенсациите от 73 стотинки“, коментира Добрев.