Делян Пеевски даде заден от коалиция

„Няма нужда от коалиционно споразумение“. Tова заяви в парламентарните кулоари депутатът от ДПС Делян Пеевски малко след като лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов за пореден път призна, че движението е част от управляващата „некоалиционна сглобка“.

„Всички важни решения не могат да се случат без ДПС, обществото е избрало определени партии“, обясни той как официално са припознати като част от управлението.

На въпрос каква е нагласата му за местните избори той бе категоричен: „ДПС винаги влиза с нагласа за победа. Ние ще постигнем нашите резултати, мисля, че никой няма съмнения“, заяви той. И прогнозира, че кметските места за ДПС ще са повече от предния път. Не искам да казвам нещо, за да не урочасаме нещата, добави депутатът.

Във връзка с протестите на енергетиците той изрази надежда правителството и МС да вземат мерки, защото към момента явно не са. „Важното е да се случат в региона проекти, да си запазят работните места и хората ще бъдат виновни. За момента не го виждаме“, ,каза той. ДПС ще подкрепи и бюджета.

Според него НС е взел най-доброто решение, за да не поскъпват горивата.