Делян Пеевски: Готов съм за премиер, да ме номинират още днес

Премиерът не е научил най-важния урок на властта – че тя е в името на хората, а не за личния му комфорт. И му препоръчвам да не се заиграва с шегички, а да работи. Така Делян Пеевски, председател на ПГ на ДПС, отговори на коментара на министър-председателя Николай Денков.

Ако признава, че не могат да се справят, ако не съзнават какво трябва да направят, за да управляват държавата, да ме изберат за премиер. Аз няма да избягам от отговорност и мога да се справя. И ще работя винаги за хората. Очаквам номинацията им още днес. Разбирам, че управление не се учи в химическата лаборатория, но виждам, че не се справят с трудностите. Отговорност на премиера е да води и координира цялата държавна машина в името на най-добрата подкрепа и сигурност на хората, напомни Пеевски в позиция на сайта на партията.

По-рано днес премиерът Николай Денков свика извънредно съвещание в Министерския съвет днес във връзка с тежката зимна обстановка в страната и бедственото положение в няколко области.

На коментара на съпредседателя на ДПС Делян Пеевски, че „сняг не се чисти онлайн“ и призива му премиерът да излезе на улицата, Денков бе лаконичен: „Как Пеевски си представя ролята на премиера аз не знам. Призовавам го той да излезе със снегорин, лопата, с каквото иска, и да почисти снега.

Ролята на институциите е да се види къде има нужда от допълнителна подкрепа и тя да бъде подсигурена“, заяви премиерът. „Аз имам достатъчно информация, въпросът е не само да видя какво става, а да видим как максимално бързо да се отреагира, а това се случва през координация“, подчерта премиер