Делян Пеевски каза за Шенген

След отпадането на мониторинговия доклад за България най-важно е влизането ни в Шенген. Това коментира народният представител от ДПС Делян Пеевски пред журналисти в парламента

Отпадането на мониторинга е изключително позитивен знак за България, каза Пеевски по повод решението, съобщено от Европейската комисия. И допълни: „Днес е хубав ден!”.

За нас това е успех на правителството. Сега най-важно е влизането ни Шенген . След отпадането на мониторинговия доклад не виждаме никакви основания това да не се случи. То е важното решение за българите, категоричен бе Делян Пеевски.

Надявам се да си изпълним ангажиментите по охрана на границите и ограничаването на мигрантския натиск и съвсем скоро да имаме добрата новина, че сме в Шенген. Ние с г-н Илхан Кючюк работим много усилено за ускоряване на този процесз Надяваме се до декември това да е факт, подчерта Пеевски.

Много зависи и от всички действия на правителството – то трябва да изпълни всичко, което включват коментарите към нас. Но основното е да се овладее мигрантският натиск. Това зависи много от МВР. Те трябва да си свършат работата, каза още Пеевски.

В отговор на журналистическа реплика, че Австрия вижда проблеми именно в тази сфера, Делян Пеевски заяви: „Затова казвам, че се знае къде е проблемът. Трябва да си свършим работата и когато нямат основания, веднага да се случи влизането ни в Шенген.”