Денков: На 6-и март правителството ще подаде оставка

Преговорите за състава на кабинета и за поста на външния министър продължават

На 6-ти март правителството ще подаде оставка, каза премиерът Николай Денков. Разговорите за състава на кабинета след ротацията продължават, каза премиерът и уточни, че ПП-ДБ държат на искането си за поста на външен министър:

„Търсим решение, което да изглежда балансирано за всички, но това което е важно, е всеки от нас да продължи да има контакт с външните партньори, за да може, когато има дискусия да се чуват съответните мнения. Нека да припомня, че всичко стартира от едно изказване на г-н Борисов, в което той постави под въпрос възможността премиерът да отиде с министри в Щатите. Това именно беше знак, че някой може да се опита да пречи на тези контакти и това за мен е неприемливо“, заяви Денков.

Премиерът коментира, че заедно с Мария Габриел търсят решение, което да „изглежда балансирано за всички” и да бъде подкрепено от партийните лидери. Денков отново подчерта, че е важно и ГЕРБ и ПП-ДБ да имат връзка с външнополитическите партньори. По думите му все още не е ясно кога ще приключат преговорите.

„Нека да си привършим разговорите. Тя си има неща, които са важни за нея, за мен също има неща, които са важни. Постовете не са основното, а основното е какво можем да свършим при една или друга конфигурация на Министерския съвет“, каза Денков.

Премиерът уточни, че в момента се водят разговори за това как могат да бъдат подкрепени работещите във въглищните централи, но кабинетът не предвижда директно отпускане на 160 милиона лева, както заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Според Денков въпросът не е  дали парите са налични в бюджета, а за какво и как ще бъдат използвани средствата.