Денков: Убийството на Мартин Божанов е пример за неработещата правосъдна система

Отстраниха го, защото се уплашиха, че ще разкрие факти за връзките му с такива среди, беше коментарът на бившия вътрешен министър Бойко Рашков

„Проведох разговор с главния секретар на МВР. Текат следствени действия. Жертвата няма досие. Той е разследван от журналисти. Това е пример за неработещата правосъдна система. Това е причина да искаме тя да бъде оздравена“.

Това коментира министър-председателят Николай Денков преди заседанието на Евросъвета по повод убийството на Мартин Божанов – Нотариуса в София.

„Ние предприемаме стъпки. Опитваме да рестартираме системата, за да си върши работата. Това, което наблюдаваме с това убийство, а и с предишните, е отзвук на последните десетилетия. Специализираният съд се оказа, че върши съвсем друга работа и трябваше да го закриваме“, допълни той.

„Ние водихме разследване срещу този човек, когато бях министър. Той е свързан със среди и в прокуратурата, и в магистратурата, и в съда, и сега го отстраниха, защото се уплашиха, че ще разкрие факти за връзките му с такива среди“. Това коментира пред журналисти в парламента бившият вътрешен министър, в момента депутат от парламентарната група на „Продължаваме промяната – Демократична Българи“ Бойко Рашков, цитиран от БТА.

„Надявам се компетентните органи да разкрият престъплението“, коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Народното събрание.