Депутат от ДПС остана без имунитет, Гешев го погва за рекет

Депутатът от ДПС Димитър Аврамов се е отказал от имунитета си, съобщи председателят на парламента Вежди Рашидов.

С писмо председателят на Народното събрание е уведомил главния прокурор за това, че Димитър Аврамов е дал писменото си съгласие.

Иван Гешев поиска имунитета на Аврамов, след като на 17 октомври т.г. Софийският градски съд е спрял наказателното производство срещу депутатът поради придобиване на имунитет.

Аврамов, който преди години беше депутат първо от ГЕРБ, е обвинен за това, че в периода 6 юни – 17 юли 2012 г. е поискал 220 хил. лв. и право да ползва земи от земеделския производител Светослав Илчовски, за да окаже влияние върху шефа на местната служба по земеделие да отмени своя заповед, с която се разпределя ползването на земеделски терени.

Другото му обещание било да окаже влияние на местния полицейски шеф, за да бъде осигурена охрана на 128 дка. земя край село Стубел.

Малко след ареста му през 2012 г. Аврамов бе изключен от ГЕРБ. Тогава земеделецът Илчовски замеси и името на бившата шефка на правната комисия Искра Фидосова.

Впоследствие тя напусна постовете си след скандала с тефтерчето на шефа на някогашната комисия за конфликт на интереси Филип Златанов.