Диляна Попова в афера за милиони

Актрисата и модел Диляна Попова влиза в главна роля в новия български филм „Аферата Пикасо“, който предстои да излезе на голям екран в цялата страна на 13 октомври. В историята, вдъхновена от реални събития, Диляна е в образа на меценат на изкуството, който се занимава с неособено законен бизнес.

Освен Диляна Попова в „Аферата Пикасо“ ще видим още Башар Рахал, Филип Буков, Свежен Младенов, Райна Караянева и други популярни лица от българската сцена.

Филмът е вдъхновен от истински събития като обира на музея в Ротердам и реални герои – български политици и гангстери, но историята е напълно измислена, разказва режисьорът на продукцията Ян Янев.

„Това е филм за изборите в живота, които хората правят. И затова, че има няколко момента в живота, които са определящи“, допълва Янев. Споделя, че е вдъхновен от стила на Гай Ричи и Куентин Тарантино. „Като режисьорски похват е така, но аз съм доста по-мек. Не съм чак толкова брутален. Изключение правят само няколко сцени. Филмът отива по-скоро към комедията, отколкото към криминалния жанр“, допълва той.

Сюжетът е достатъчно заплетен, а моята цел беше да избягам от клишетата. Не искам на десетата минута зрителят да знае какъв ще бъде финалът. Освен на сюжета, залагам и на това героите да са интересни. Защото прекалено много добри герои има в повечето романтични комедии, които бълват от екрана“, разказва режисьорът.

Той обаче издава пред БТА, че снимките съвсем не са минали без трудности, тъй като в първия ден актьорът Филип Буков е скъсал връзка на крака. Затова трябвало да се преправят сцени – за да не  си личи, че не може да ходи. Точно когато се пооправил, се наложило по сценарий да изяде такъв тупаник, че чак припаднал.

Според Ян Янев в „Аферата Пикасо“ ще видим познати актьори в нова светлина. Образът на Башар Рахал ще се помни дълго време, след като мине филма, категоричен е режисьорът. Той е полицай пелтек, голям образ, който иска да става главен секретар на МВР, или поне се опитва. Свежен Младенов играе главният прокурор. В останалите роли са Галя Сарафова, Зафир Раджаб, Павел Владимиров. Участват също бившата „Мис България“ Жени Калканджиева и музикалните изпълнители Кристиан Кирилов и Тита.

Диляна Попова безспорно се откроява във всеки филм, в който участва и отдавна успя да избяга от образа на красавицата с мераци за киното, след като вече има зад гърба си редица успешни роли.

Тя безброй пъти е определяна за една от най-красивите жени в България и е сред най-известните модели вече двайсетина години. Била е на корицата на всички списания у нас, дефилирала е за редица български и световни марки, у нас и в чужбина. Естествена, нежна и женствена за разлика от повечето съвременни хубавици, при нея няма силиконови гърди или дупе, неестествено надути устни, изкуствени мигли или нокти. В публичните си изяви също прави различно впечатление от повечето агресивни и нахакани дами, явно известни с това, че са известни. Диляна изглежда премерена и дори леко свенлива, което е някак чаровно при жени с нейната безупречна външност.

Диляна е родена на 24 септември 1981 г. в малкия град Гулянци, където живее до осми клас. След това се премества в Плевен, където завършва техникум по облекло, а след това моден дизайн в Нов български университет в София.

Диляна нашумява в публичното пространство освен като модел, и покрай връзката си с Дичо, който по това време е вокалист на най-хитовата поп група Д2. Тя се мести от Плевен в София заради него и бързо се превръщат в една от най-обичаните светски двойки. Когато Диляна е на 25 , двамата се разделят, а тя трудно преживява раздялата им и страда повече от година.

Следват още любови в живота на красавицата, за които тя избягва да говори публично – с автомобилния състезател Георги Тонев и издирвания от Интерпол за разпространение на наркотици и ръководство на престъпна групировка Христофорос Аманатидис-Таки.

През 2014 г. Диляна обяви, че е бременна, а бащата на момченцето е хитовият актьор Асен Блатечки. Новината за връзката им гръмва по всички медии. Скоро след това двамата се разделят и той се връща при съпругата си. Според слуховете това става, още докато красавицата е бременна със сина си Борил, който днес вече е почти на 9. След повече от пет години раздяла Диляна и Асен се събраха и доскоро бяха заедно, но днес тя има нова любов – бизнесмена Лъчезар Захариев.

С нова любов, не бърза за сватба

В свое интервю за „Труд News” Диляна призна, че отношенията с любимия й Лъчезар Захариев отдава са сериозни. „Да, то вече от две години са си такива, но избягвам да го коментирам. За толкова години, съм споделяла много малко неща около това какво се случва с връзките ми, но вече не мога да крия, че сме заедно“. А на въпроса готви ли се за сватба красива актриса отговаря така: „Никога не съм имала такива желания – искам всичко да е easy (леко, спокойно). Не се напрягам, имам си едно дете и искам да си живея спокойно“.