Димитър Зоров води бунт, затапва София

Два месеца след блокадите на половин България земеделски производители и животновъди отново ще протестират в София. Те твърдят, че обещанията, с които беше потушено напрежението през септември, не са изпълнени и настояват за оставка на земеделския министър Кирил Вътев. Допълнително напрежението ескалира след напрегнато заседание на земеделската комисия в парламента, на което се е стигнало до изгонване на част от присъстващите представители на протестиращите.

Шествието ще тръгне днес в 11:00 часа от Министерството на земеделието и храните в София и ще завърши пред Министерския съвет.

„За организацията сме разговаряли с МВР. Автобусите ще оставят хората пред земеделското министерство и ще отидат пред бившия партиен дом. Призоваваме столичният кмет да бъде съпричастен и да определят място пред Министерството на земеделието да изчистят колите от синята зона, за да могат протестиращите да дойдат“, каза на пресконференция във вторник млечният олигарх Димитър Зоров от Националния съюз на говедовъдите в България.