кино лента
кино лента

Дипломати и министър се сдобиха с петолъчки

Докато Милянкова смуче близалка, Руши си стои в чужбина

Двамата дипломати от американското посолство гостуваха на премиерата на новия български шпионски филм „Цветът на хамелеона”. Заместник-посланикът Брайън Далтър и културното аташе Ричард Дамстра бяха в сряда вечерта в кино „Арена Младост”, за да видят новия филм на Емил Христов, в който се разказва за таен агент на ДС, представящ се и за резидент на ЦРУ и КГБ. В главната роля влиза Руши Видинлиев, който не можа да присъства заради ангажименти в чужбина. За сметка на това сред гостите беше Ирена Милянкова, която играе главната женска роля в лентата. Нейният колега от „Под прикритие” Владо Пенев, който вече е и министър на културата, също уважи премиерата. Въпреки дъжда в киното се събраха гости като Христо Гърбов, Камен Воденичаров, Греди Асса и преизбраният председател на СЕМ Георги Лозанов. Всички поканени в „Арена Младост” получиха по една близалка със символа на комунистическата власт – червената петолъчка.

Режисьорът Емил Христов доведе на премиерата дъщерите си. Той сподели, че не обича лъскави събирания. Според кинаджията „Цветът на хамелеона” ще бъде успешен, ако събере над 50 000 зрители. Емил Христов, за когото това е режисьорски дебют, твърди, че няма амбиции в тази област. Той има огромен опит като оператор, но му било предложено да застане на режисьорския стол след оттеглянето на Явор Гърдев. Въпреки това Емил Христов постигна международен успех и беше препоръчан дори от „Варайъти”.

„Цветът на хамелеона” тръгва по кината от днес. Лентата е създадена от продуцентската компания, която стои зад „Дзифт”, чийто сценарист Владислав Тодоров е автор и на новия филм.