Добричко бедства – преспите са по 1 метър

След 8 часа в неделя пътят Добрич-Варна бе отворен, но не и за товарни автомобили, съобщават от Областния съвет за сигурност. Преди това от Варна в посока Добрич да тръгнали МТБ и снегорин.

По този път, както и по пътя Добрич-Гененерал Тошево, който към момента е затворен, има много закъсали автомобили. През цялата нощ в социалните мрежи закъсали си разменяха съвети откъде да минат, за да се измъкват.

В събота привечер най-лошо беше положението на пътя Добрич- Варна. На баира след Аксаково беше „лобната точка“, пътуващи споделяха, че да въртели по цял час и повече, докато успеят да излязат на пътя за Добрич през Албена и Балчик.

Над 50 села в Добричка област, части от градовете Добрич, Ген. Тошево, Балчик и Тервел са без ток. В някои от селата спира и водоподаването, тъй като в помените станции няма ток.Екипите работят откакто е съмнало, но вятърът остава силен и на моменти с ураганни пориви.

Снегът в Добричка област не е много, на места 25-30 см извън населените места, но ураганният вятър образува преспи до метър. В неделя в областта вече не вали сняг, но остава бурният вятър .Има много нападали клони в населените места и по пътищата.