Добромир Банев блести в Австрия с „Всички дни ще се казват неделя”

След грандиозната премиера на „Всички дни ще се казват неделя“ в Националната библиотека в София поетичният бестселър на любимия Добромир Банев ще бъде представен и зад граница.

На 22-ри февруари, четвъртък, от 18.30 часа българите в Австрия ще имат възможност да се срещнат с поета. Събитието е част от културния календар на Българския културен институт „Дом Витгенщайн“ във Виена, а специално участие ще има актрисата Красимира Демирова, която заедно с автора ще прочете стихове от книгата. Всеки желаещ ще може да си закупи копие от „Всички дни ще се казват неделя“ с личен автограф на автора. Входът е свободен.

За Добромир Банев неделята е ден на щастието, защото можем истински да се наслаждаваме на свободата да бъдем онези, които сме всъщност – без маска и без грим, без необходимостта да правим компромиси с начина, по който виждаме света.

Наскоро поетът разказа, че е озаглавил новата си стихосбирка „Всички дни ще се казват неделя“, защото за него неделя е най-хубавият ден от седмицата.

„Знаем, че на английски „Sunday“ e ден на слънцето, а на български „не деля“ означава „не работя“. Не ми е любим само защото не се работи, а защото това е време, в което човек може да обърне повече внимание на себе си, да бъде с човека, на когото държи и когото обича, да се занимава с нещата, които му харесват, да се отдаде на хобито си, да отиде на разходка или да се качи в планината, да прави това, което иска“, сподели поетът.