насилие
насилие

Домашен тормоз погубил четири жени

Малчугани скачат срещу насилието

Четири жени са загубили живота си вследствие на домашно насилие само от началото на тази година, сочи черната статистика.

Данните са от фондация „Анимус” и според тях всяка четвърта дама у нас е била жертва на побой и тормоз вкъщи.

Масово дамите обаче мълчат и не смеят да признаят за проблема. Често жените се страхуват от последващите реакции и не събират смелост да излязат от тъмния кръговрат на ежедневието си.

Същевременно насилникът харесва да има жертва и изкарва агресията си върху по-слаби от него, обясниха експерти.

Подобна е историята на една от хилядите млади жени, преживели тормоз. Тя срещнала вече бившия си съпруг преди около 4 години. Тогава дамата не подозирала какъв кошмар ще връхлети живота й. Любовта между двамата горяла в пълна сила, а жената смятала, че е открила мъжа на живота си, който ще й даде закрила и спокойствие.

Съдбата прекършила крилете на младата жена, а днес двамата са разведени, съобщи Нова телевизия.

Следа от изпепеляващата любов няма, семейното ложе е празно, а мъжът има ограничителна заповед да не припарва до бившата си половинка.
Взетите мерки обаче не спрели поривите на мъжа, той продължавал да отправя заплахи срещу жената, дори търсел мъст за миналото.

Жената разказа как съпругът й перманентно се опитвал да я убеждава, че няма да се справи сама и няма да успее да оцелее в живота бе него.

Мъжът дори накърнявал жената, казвайки й че не може да изпълни най-важната мисия в живота си, а именно да бъде добра майка.
Първият по-тежък удар дошъл едва два-три месеца след сватбата.

„Знаех, че е нередно. Бях колкото изненадана от силата, която ми приложи, толкова и за продължителността. Личеше си, че иска да ми причини страдание и докато не го видя, не спря”, коментира жертвата.

След като родила дете на насилника, младата жена започнала да преглъща все по-тежки обиди, побоите идвали веднъж на 1-2 месеца.

В подкрепа на тормозени жени излязоха малчугани от столичното 112-о СОУ. Децата са изработили 300 тениски с благотворителна цел за борба срещу насилието, а каузата е насочена към помощ на жертвите. Инициативата на хлапетата е подкрепена и от техните родители.