ДПС-Варна изгони рекетьор, щавил за 140 бона кмета на Омуртаг

ДПС във Варна изгони Рюан Ризов, след като в предаването „ЕвроДикоф“ стана ясно, че той е рекетирал за 140 000 лв. арестувания кмет на Омуртаг Ефреш Ешрефов. Той е поискал парите от брата на кмета – Джафер, като се твърди, че е от името на Делян Пеевски. Това заяви самият Джафер пред Сашо Диков в ефира на телевизия „Евроком“. От Движението за права и свободи публикуваха своята позиция в социалните мрежи:

Във връзка с медийни публикации от 8-ми март 2024 г. за действия на Рюян Ризов от Варна, ръководството на ДПС Варна информира, че същият е изключен от ДПС.

Предложението за изключването на Рюян Ризов на Областния съвет на ДПС – Варна е от 27.02.24 г. на основание чл. 6 ал. 4 т. 1 от Устава на ДПС, за нарушаване на партийната тайна, превишаване на дадените му правомощия, злепоставяне и уронване на престижа на Движението за права и свободи.

За всички действия на Рюян Невзатов Ризов са уведомени компетентните органи.

ДПС публикува информацията за отстраняването на Ризов малко след 19 ч. на 8.03.2024 год. – около три часа след участието на Сашо Диков в предаването „Делници“, където разказа за скандалния запис и беше излъчена част от него, както и около два часа след публикуването на пълния запис тук: