Две версии за екзекуцията на Алексей Петров

Две са водещите версии за убийството на Алексей Петров, по които работи МВР. Това заяви пред „Нова телевизия“ главният секретар в оставка Петър Тодоров.

„По всички версии се работи. Но две са водещите. Или продължение на стара вражда или икономически интереси. Но не изключваме нито една версия, по която може да се работи. Има следи. Обработваме огромно количество информация. Това е добре подготвено убийство. Добре подбрано място“, каза Тодоров. На 23 август вътрешният министър Калин Стоянов заяви, че няма заподозрян за убийството и не се работи по политическа следа.

Отстраняването на главния секретар на МВР беше поискано от премиера Николай Денков след съвещание за зачестилите тежки криминални престъпления, включително и разстрела на Петров.

Той говори и за прибирането на Васил Божков от Дубай.

„Имахме оперативна информация, че той се прибира, два дни предварително. Видя се, че той си дойде, без да бъде съпровождан, което е изискване при екстрадиция. На 29-ти август пристигна имейл от Дубай – няколко дни след прибирането на Божков. С него ни уведомиха, че лицето Божков ще бъде екстрадирано, но към имейла нямаше приложена съдебна заповед, каквото се изисква при една екстрадиция. Поискали сме такава от Дубай, но към момента нямаме такава. Прибирането му е доброволно“, заяви главният секретар в оставка.