катастрофа
катастрофа

Две жертви и двама ранени при челен сблъсък

Двама румънски граждани – мъж и жена, загинаха, а друг мъж и 5-годишно дете са ранени при жесток челен удар между лек автомобил и камион на пътя Хасково-Кърджали, съобщава dir.bg. Сигналът за инцидента край село Пчеларово е подаден на спешния телефон 112 в 6.42 ч. в четвъртък сутринта.

Лекият автомобил „Форд“ на румънското семейство се е ударил челно в товарен автомобил на кърджалийската фирма „Шанел“, съобщиха от Центъра за спешна медицинска помощ в Кърджали.

На място са загинали съпрузите – мъж на 36 години и жена на 34 години. 5-годишното им дете и шофьорът на товарния камион са транспортирани в спешното отделение на МБАЛ „Атанас Дафовски“ в Кърджали. Към момента няма информация за състоянието им.

По предварителна информация колата се е движила с превишена скорост. Пътят Кърджали – Хасково, в района на катастрофата е затворен, движението е отклонено през село Пчечарово.

Двама души са загинали при автомобилни катастрофи през изминалото денонощие. В страната са станали 22 пътни инцидента, ранени са 33 души. Има опасност за живота на един от ранените, съобщиха от МВР. В София тежките катастрофи са три, с трима ранени, леките пътни произшествия са 116.