Двукратна олимпийска шампионка загина, блъсната от кола (ВИДЕО+СНИМКА)

Случаят е от Австралия

Австралийската олимпийска състезателка по колоездене на писта и бивша световна шампионка Мелиса Хоскинс е починала, съобщиха от Олимпийския комитет на страната ѝ в понеделник.

В изявление, публикувано от полицията на Южна Австралия в неделя, се казва, че 32-годишната жена е починала, след като е била блъсната от автомобил, управляван от мъж, описан като „познат на жената“. Инцидентът се е случил в гр. Аделаида, Австралия.

Жената „е получила сериозни наранявания и е била откарана за лечение в Кралската болница в Аделаида. За съжаление, тя почина в болницата през нощта“, се казва в изявлението на полицията.

Националната австралийска телевизия ABC и други местни медии съобщиха, че съпругът на Хоскинс – Рохан Денис, двукратен световен шампион по колоездене и победител в етап от Тур дьо Франс, е бил арестуван и обвинен за причиняването на смъртта ѝ.

В изявлението на полицията не се посочва името на 33-годишния мъж, но споменават, че лицето е било „арестувано и обвинено в причиняване на смърт чрез опасно шофиране, без необходимо внимание и застрашаване на живота“. В изявлението на полицията се допълва, че мъжът е пуснат под гаранция и трябва да се яви пред съда в Аделаида на 13 март.

CNN се свърза с полицията и съда, за да получи потвърждение, че Денис е мъжът, който е арестуван и обвинен, както и за датата на явяването му в съда. Говорител на полицията заяви пред Ройтерс, че политиката на полицията е да не потвърждава имената на обвиняемите, участвали в даден инцидент.

Хоскинс е успешна състезателка по колоездене на писта, като става световна шампионка и поставя световен рекорд през 2015 г. Тя се състезава и на Олимпийските игри през 2012 г. и 2016 г. в същата дисциплина, като на игрите в Лондон през 2012 г., когато не успява да спечели медал.