Джипът на кралица Елизабет II е обявен за продажба (СНИМКИ)

Колата е запазила кралския си регистрационен номер

Джипът на кралица Елизабет II е обявен за продажба. Автомобилът е закупен специално за аристократите, като след това са приложени и кралски промени в салона.

„Всеки може да си купи нова и лъскава спортна кола, но не всеки може да си вземе автомобила на кралицата“, казва продавачът Джак Морган-Джоунс. Синият джип е използван за много кралски събития, включително за държавното посещение на 44-тия президент на САЩ. Тогава Барак Обама и бившата първа дама се возиха заедно с покойния монарх и принц Филип, след като пристигнаха в замъка Уиндзор за частен обяд.

Колата има същия регистрационен номер, както по времето, когато е бил използван от Елизабет II. Това е изключителна рядкост, обикновено не се случва, според продавача на автомобили Джак Морган-Джоунс.

„Обикновено се стремят да променят регистрационния номер, след като автомобилът е бил на кралската служба, но в този случай регистрационният номер остава същият. Няма съмнения, че това е било превозното средство, използвано от кралицата“, добави Джоунс.

Джипът е наричан „един от най-добре запазените кралски автомобили“. Синята кола с кожен салон в цвят слонова кост беше част от автопарка на кралското семейство до 2017 г.