Един от задържаните за кървавата атака край Москва е с отрязано ухо и заставен да го изяде (СНИМКИ 18+)

В руските социални мрежи се разпространява видео, за което се твърди, че е от първоначалния разпит на задържан участник в кървавата атака в концертната зала „Крокус Сити хол“. На видеото се вижда как ухото на заподозрения е отрязано и напъхано в устата му, предаде Би Би Си.

Видеозапис на изтезанието се появи в паравоенния „Канал със специално предназначение“. На кадрите се вижда как мъж в камуфлажна униформа притиска задържан, който лежи по корем с коляно на земята, и пъха в устата му парче от отрязано ухо.

Пръв това видео публикува Телеграм- каналът Grey Zone, който преди това беше свързан с ЧВК „Вагнер“. Същият канал публикува още един разпит на същия човек, вероятно проведен по-късно. На него той седи с превързана глава. Човекът, който не се вижда на кадрите, казва „остана ви едно ухо“.

В същия Телеграм канал през ноември 2022 г. се появи видео с екзекуцията на бившия пленник Евгений Нужин, който се е сражавал в ЧВК „Вагнер“, попаднал е в украински плен, а след това отново се е озовал в ръцете на вагнеровците.

Той е демонстративно убит с удар с чук по главата, отбелязва Би Би Си.