Едва на 50: Отиде си любим учител от НГДЕК – сбогом, Теди Бо

Едва на 50-годишна възраст е починала Теодора Борисова-Петрова, дългогодишен учител по история и култура в НГДЕК, възпитаник на училището.

Много обичан и много обичащ човек. Бог да я прости! Съболезнования за семейството и за всички нейни близки!“, пишат нейни колеги във фейсбук. „Всеки, който я познаваше, знаеше колко жизнерадостен човек бе тя и с каква усмивка винаги учеше своите ученици“, пише друг потребител.

„Теди Бо, както всички я наричаха, бе най-жизнерадостният учител, когото съм имал. На нашия випуск преподаваше само в 11. клас, когато учехме византийска култура. С огромна любов тя ни говореше за скъпия ней Константинопол и, винаги съм си го мислел, може би не само заради съвпадението на имената, сякаш византийската императрица Теодора, каквато я познаваме от мозайките, бе излязла пред нас, за да въплъти византийското.

После, като учител видях и с каква енергия предава всичката тази духовна радост и на колегите, за да могат да я разпространяват и те. Много обичан и много обичащ човек. Бог да я прости! Съболезнования за семейството и за всички нейни близки!“