Екатерина Захариева разсмя с евтина опорка на ГЕРБ

„Отговорността към България е това, което ни тласка да говорим с ПП-ДБ за кабинет“. С тази евтина опорка разсмя зрителите на БНТ депутатът от ГЕРБ Екатерина Захариева.

„На нас ни беше ясно, че задачата за съставяне на правителство е изключително сложна. Българският избирател за пореден път каза на политиците, че трябва да се разберат и трябва да работим заедно“, коментира Захариева.

„Ние призовахме всички към отговорност. Абсурдно е това, което се случва в България от две години. Това, което ни води е интересът на България. Ние ще имаме щети за партията, но водейки преговорите е ясно, че нашите програми с ПП-ДБ са най-близки“, каза още тя.

По думите й компромиси трябва да се направят и от двете страни.

„Те имат 59 народни представители. Абсурдно е да очакваш с толкова малко хора да поемеш всичко“, заяви тя.

„Разговорите трябва да се водят, защото е най-добре да се направи сериозна съдебна реформа. Никоя от партиите не е казала, че не иска съдебна реформа“, каза Захариева.

„Аз също не бях очарована от това, което чух в записа“, коментира тя записа от заседание на „Продължаваме промяната“, който беше разпространен от депутата Радостин Василев на 26 май.

Захариева смята, че за съдебна реформа трябва да се търси одобрение от всички парламентарно представени партии, включително и БСП.

„За мен за Конституция и изменения трябва да се говори с всички партии. Не става дума за съюзници или противници“, категорична бе тя.