Екипът на Бербатов алармира за машинации преди конгреса на БФС

Според Бербатов и хората му единствената цел на действията им е Борислав Михайлов да остане начело на БФС, а Конгрес на 15 март да няма

Екипът на Бербатов излезе с позиция относно съдебното обжалване на вписването на Михаил Касабов в Търговския регистър за временно изпълняващ длъжността президент на БФС.

С публикация в страницата „Р-Еволюцията е тук“ той алармира, че най-скептичните опасения, свързани с бъдещето на футбола ни се сбъдват. Повод са жалбите на Емил Костадинов, Димитър Аргиров и Румян Вълков срещу вписването на Касабов, за които пръв съобщи друг кандидат за позицията на Михайлов – адвокатът Георги Градев.

Според Бербатов и хората му единствената цел на действията им е Борислав Михайлов да остане начело на БФС, а Конгрес на 15 март да няма.

Ето цялата позиция на „Р-Еволюцията е тук“:

„Налага се да информираме всички, че най-скептичните ни опасения, свързани с бъдещото на българския футбол, се сбъдват.

Плановете на Борислав Михайлов и обкръжението му са да заблуждават обществото с оставката на Михайлов.

Идващият през март 2024 конгрес за избора на нов президент на БФС също е заблуда. Дори имитират, че Изпълнителният комитет избира Михаил Касабов за временно изпълняващ длъжността президент на БФС до провеждането на конгреса през март.

Истината е, че Михайлов се интересува само от едно – как да не бъде заличаван от Търговския регистър! Как да противодейства на негово място да бъде вписан временният президент Михаил Касабов. Целта е конгресът през март да бъде обжалван, решенията му да не могат да влязат в сила още няколко години и както е по закон – вписаният президент да остане на власт. Тоест Михайлов.

Най-напред заявка за това даде членът на Изпълнителния комитет Димитър Георгиев, който на последното заседание на БФС заяви, че ще обжалва решенията на конгреса, обявен за 15 март 2024.

Сега ставаме свидетели на тоталната наглост и брутализъм от страна на Михайловата клика. След като избраният с пълно единодушие от Изпълнителния комитет на БФС да заеме длъжността президент до провеждане на конгреса през март Михаил Касабов беше вписан в Търговския регистър, в ход влезе тридневно изчакване за евентуални жалби. След изтичането на този тридневен срок предстои незабавното заличаването на Борислав Михайлов от регистъра. И ето какво правят трима от приелите оставката на Михайлов членове на Изпълнителния комитет и гласували за избора на Касабов – подават жалби срещу заличаването на Михайлов и вписването на Касабов!

Емил Костадинов, Димитър Аргиров и Румян Вълков, които са приели оставката на Михайлов, гласували са за избора на Касабов и са се подписали, сега са пуснали жалби срещу вписването на Касабов!

На ход са трима съдии от Софийски градски съд – Нели Алексиева, Петя Георгиева и Весела Офицерска. Те трябва да решат изисква ли се вписване на обстоятелството – смяна на представляващ на сдружение БФС и може ли решение на Изпълнителния комитет да се обжалва директно пред съда, след като конгресът е върховният орган на сдружението. В този смисъл практиката на СГС в последните две години е да постановява, че решенията на Изпълнителния комитет на БФС са НЕДОПУСТИМИ ЗА ОБЖАЛВАНЕ ПРЕД СЪДА и могат да бъдат обжалвани само пред конгреса.

Ще продължат ли тази законна практика съдиите Алексиева, Георгиева и Офицерска, или ще се поставят в услуга на Борислав Михайлов – предстои да разберем“.